İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Yüz Serumu Nasıl Kullanılır?
Sonraki Blog

Yüz Serumu Nasıl Kullanılır?

Yüz serumu, cilt bakımının olmazsa olmazları arasındadır. Cilt bakımı bir bütün olarak ele alınmalıdır. Bütünü bozmak ciltte eksiklik yaratır. Yüz serumu her cilt yapısına özel olarak üretilir. Dolayısıyla içerikleri birbirinden farklıdır. Yüzün ihtiyacına uygun bir serum seçmek çok önemlidir. Aksi takdirde cilt bariyeri zarar görebilir, akne gibi çeşitli cilt problemleri baş gösterebilir. Yağlı ciltler için yağ dengesi sağlayan yüz serumları tavsiye edilir. Karma cilde sahip kişiler yağlı cilt tipi gibi gözenek görünümünü düzeltecek serumlara yönelebilirler. Aynı zamanda kuru olan yanak kısımlarını da daha fazla kurutmayacak bir ürün seçilmelidir. Kuru ciltler direkt nem dengesi sağlayacak, cildin gerginliğini alacak bir cilt bakım serumu kullanabilir. Size en uygun olanı seçtiyseniz, şimdi yüz serumu nasıl kullanılır yakından bakalım.

Önce Cildinizi Temizleyin;

Yüzünüzde makyaj ya da güneş kremi varsa temizleme yağıyla cildi bu ürünlerden arındırın. Temizleme yağı yerine micel su çeşitleri de kullanılabilir. Ardından cildinizi yüzünüze iyi gelen bir yüz yıkama sabunu, jeli ya da köpüğüyle iyice yıkayın. Sabun kuru ciltleri kurutur. Bu yüzden daha çok yağlı cilt tipine sahip kişilere önerilir. Yüz yıkama jeli çeşitleri yağlı ve karma ciltlerin ortak tercihi olabilir. Köpük form temizleyiciler ise karma ciltler için idealdir. Yüz yıkama sütleri nemlendirme etkisi sayesinde kuru ciltlerin vazgeçilmezidir. Yüzünüzde ürün kalmadığına emin olana kadar durulayın. Sonrasında yüzünüze uygun bir tonikle cildinizi güzelce silin. Yağlı ya da karma ciltler gül suyunu tonik olarak kullanabilir. Veyahut cilde uygun olan, temiz içerikli herhangi bir tonikle de bu adım atlanabilir. Şimdi sıra yüz serumu kullanmaya geldi. 

yuz-serumu-nasil-kullanilir-once-yuzunuzu-temizleyin

Yüz Serumunu Doğru Kullandığınıza Emin Olun

Yüz serumu çok miktarda kullanılmamalıdır. Bu cildi kusturabilir. Temiz parmaklara 2-3 damla kadar damlatılıp yüze masaj yaparak uygulamak gerekir. Cildin serumu emdiğine emin olana kadar masaja devam edilmelidir. Bazı kişiler serumların başlığını cildine sürerek uygulama yapar. Oysaki bu hiç hijyenik bir tutum değildir. Serum içerisine çeşitli mikroorganizmalar girebilir. Yüz serumu içerisinde çeşitli bakterilerin üremesi cilt sağlığı için olumsuz sonuçlar yaşanmasına sebep olabilir. Bunun için serum mutlaka temiz parmakların üzerine damlatılmak suretiyle cilde uygulanmalıdır. Cilt serum uygulamasının ardından gerginleşebilir. Nemlendirmeye yönelik serumlar da dahil olmak üzere hiçbir serum nemlendirici krem işlevi görmez. Bunun için yüz serumu uygulamasının ardından cilt bakım rutini devam eder.

yuz-serumu-nasil-kullanilir-yuz-serumunu-dogru-kullandıgınızdan-emin-olun

Nemlendirmeyi ve Korumayı Unutmayın

Serum uygulamasının ardından cilt kesinlikle nemlendirici kremle nemlendirilmelidir. Bu adım atlanırsa yüzde kurumaya bağlı pullanma ve dökülme görülebilir. Dökülen cilt nemsizdir ve bu sağlıklı bir durum değildir. Nemlendirici kremin içeriği çok önemlidir. Çünkü nemlendirici sürdükten sonra cilt tekrar uzun bir süre yıkanmaz. Mutlaka cildin ihtiyacına yönelik, sağlığa zararlı maddeler içermeyen, onarıcı bir krem seçilmelidir. Yağlı ciltler yağsız ve jel kıvamlı nemlendirici kullanabilir. Kuru ciltler onarıcı yağlarla zenginleştirilmiş nemlendirici krem tercih edebilirler. Bu adımın ardından sıra korumaya gelir. Cilt yaz kış güneşten korunmalıdır. Aksi takdirde güneş lekeleri oluşabilir. Özellikle serum olarak çeşitli asitler içerin yüz serumu kullanıldıysa güneş lekesi oluşumu hızlanabilir. Gündüz rutininden sonra uygun koruma içeriğine sahip güneş kremi yüz ve boyun bölgesine sürülmelidir. 

yuz-serumu-nasil-kullanilir-cildinizi-nemlendirdiginizden-emin-olun

Dikkat Edilmesi Gereken Bazı Noktalar 

Her işin bir inceliği vardır. Yüz serumu kullanırken de gözden kaçırmamak gereken belli başlı noktalar bulunur. Öncelikle serum seçerken cilt yapımıza uygun seçtiğimize emin olmamız gerekir. Yüz serumu nemlendirme, onarma, dengeleme, leke açma gibi farklı ihtiyaçlara yönelik olarak üretilir. İlk kullanımdan önce yüzün küçük bir bölümünde test edilebilir. Herhangi bir yanma, kızarma gibi reaksiyonla karşılaşılırsa ürün kullanılmamalıdır. Ürünü kullanırken fazla kullanımdan kaçınılmalıdır. Üründen çok miktarda kullanmak fayda sağlama sürecini hızlandırmaz. Aksine cilde zarar verebilir. Bunun için yaklaşık 2-3 damla yüz ve boyun bölgesi için yeterlidir. Yeterli gelmediği ya da serum değmeyen yerler kaldığı zaman 1-2 damla kadar daha ekleme yapılabilir. Daha fazlasından kaçınılmalıdır. Yüz serumunu ele damlatırken avuç içine kaçmamasına dikkat etme gerekir. Uygulama esnasında yerçekimine karşı masaj yaparak uygulamak kırışıklıkların oluşmasını geciktirir. En etkili sonuç için sabah ve akşam olmak üzere iki kere kullanılması daha doğrudur. Gündüz serumu ile gece serumu farklı olabilir. Sabah yüz serumu kullanıldığında mutlaka güneş kremi sürülmelidir. Yaz ya da kış fark etmeksizin düzenli olarak güneş kremi kullanmak leke oluşumunun önüne geçer. Serumların sunduğu faydayı artırarak maksimum verimi almanızı sağlar.

yuz-serumu-nasil-kullanilir-dikkat-edilmesi-gerekenler

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat