İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Tuzsuz Şampuan Nedir? Ne İşe Yarar?
Sonraki Blog

Tuzsuz Şampuan Nedir? Ne İşe Yarar?

Tuz içeren şampuanlar saç derisinde tahrişe ve yaralara sebep olabilir. Özellikle de saçlarını düzenli bir şekilde boyayan kadınların kullanması önerilmez. Çünkü tuz aşındırıcı özelliğinden kaynaklı olarak boyanın saça tutunma süresini kısaltır. Yani boya saçtan hızlı bir şekilde akmaya başlar. Sülfat içeren şampuanların ara verilmeden düzenli kullanılması saç derisinin sağlığı için son derece tehlikelidir. Zamanla kaşıntı, kepek sorunu ve kuruluk gibi belli başlı sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bundan dolayı da saç bakımı söz konusu ise alışılagelmiş olan ürünlerin değiştirilmesi daha doğru olabilir. Tuzsuz şampuan tuzlu şampuan çeşitlerine göre daha temiz içeriklidir. İçinde şampuanı köpürtmeye de yarayan iki sülfat tuzu maddesi bulunmadığı için saçlara etkisi hemen gözlemlenebilir. Tuz içeren şampuan çeşitleri saçları uzun vadede kurutur. Kuruyan saçlar egzama, mantar, kepeklenme gibi çeşitli saç derisi rahatsızlıklarına yakalanabilir. Saç derisi sorunları yaşamamak için temiz ve doğal içerikli yani tuzsuz şampuan çeşitleri kullanmak gerekir. 


Tuzsuz Şampuan Nedir?


İçerisinde tuz bulunmayan yani sülfat çeşitlerini barındırmayan şampuanlar tuzsuz şampuan olarak nitelendirilir. Saçların kurumasını engeller. Tuz, uzun vadede saç derisini ve köklerini kurutarak nem kaybına neden olur. İlerleyen zamanda bu duruma dökülmeler de eşlik eder. Tuz içermeyen şampuanlar saçı kirden ve yağdan nazik bir biçimde arındırır. Saçı da saç derisini de yormaz. Nazik bir biçimde temizlenen saç derisi nefes alır. Saçlar zaman içeresinde daha dolgun bir hal alır. Güçlenen saçlar hem daha canlı hem de daha sağlıklı görünür.  Tuzsuz şampuanlar farklı çeşitlerde bulunur. Çünkü her saç tipi özeldir. Genel olarak kuru, yağlı ve normal saçlar dipleri vardır. Kuru olan saçlar neme en çok ihtiyaç duyan saç tipidir. Aynı zamanda bu saça sahip kişiler tuzsuz şampuan kullanmadıklarında bazı sorunlar yaşayabilirler. Örneğin zamanla saç derisi daha da kurumaya başlayabilir. Bunun önüne geçebilmek adına tuzsuz lavantalı şampuan kullanılabilir. Lavanta saç derisini nemlendirir ve doğal bir şekilde yani saç ve saç derisini yormadan saçı bütün kir, yağ gibi kalıntılardan arındırır. Yağlı saçlar saç diplerinin fazla yağ salgılaması sonucu ortaya çıkar. Bunu engellemek için ise yağlı saçlara özel geliştirilen çay ağacı yağı içeren tuzsuz şampuan kullanımı tavsiye edilir. Saçları beslerken nazikçe yağdan arındıran çay ağacı yağı aynı zamanda saçların sağlıkla uzamasını da hızlandırır. Normal saçlar yağ ve kuruluk sorunu yaşamayan saçlardır. Bu saç tipine sahip kişilerin de istediği şey genel olarak saçlarının daha çabuk uzaması ve canlı, parlak bir görünümde olmasıdır. Eğer böyle bir saç yapınız varsa yapmanız gereken argan yağı içeren tuzsuz şampuan kullanmak olmalıdır. Argan saçlar için güçlü ve etkili yağlar arasında yer alır. Bu güçlü yağ, hem saçlara canlılık verir hem de sağlıkla uzamasına yardımcı olur.
 
tuzsuz-sampuan-nedir
 

Tuzsuz Şampuan Ne İşe Yarar?


Tuz içeren şampuanlar saçlara ve saç derisine zararlıdır. Tuzsuz şampuanlar ise boyalı saçlar dahil her saç tipine uyum sağlayan şampuanlardır. Saçı tamamen kirden ve yağdan arındırır. Fakat bunu saç köklerini hırpalamadan yapar. Gözleri de tuz içeren şampuana nazaran daha az yakar. Düz saçlılar saçlarının hemen sönmesinden, kıvırcık saçlılar ise saçlarının kabarmasından şikâyet ederler. Tuzsuz şampuan çeşitleri saçın kabarmasını önlerken aynı zamanda dolgun görünmesine de yardımcı olur. Hasar görmüş olan saç köklerini onararak saçın kurumadan tertemiz olmasına yardımcı olur. İçinde tuz bulunan şampuanlar saçı kurutarak dökebilir. Fakat tuzsuz şampuan faydaları arasında saçın kopmasını engellemesi de bulunur. Böylece zamanla daha uzun saçlara kavuşmayı kolaylaştırır. Tuzsuz şampuanın en büyük etkisi saçı ağırlaştırmadan ve yormadan temizlemesi olmaktadır. Bu aynı zamanda tuzsuz şampuanları popüler yapan bir etkidir. 

tuzsuz-sampuan-ne-ise-yarar

Tuzsuz Şampuan Nasıl Anlaşılır?


Saç bakım ürünlerinin başında gelen şampuanlarda en çok sodyum lauril sülfat yani SLS ile sodyum lauret sülfat yani SLES çeşitleri kullanılır. Bu kimyasal maddeler genel olarak saç derisini tıkayan palmiye yağından, Hindistan cevizi yağından ya da petrolden elde edilir. Bu maddelerin hepsi şampuan ya da saç kremleri söz konusu olduğunda yaygın bir şekilde kullanılan sülfatlardır. Bundan ötürü şampuanınızın içinde çok zararlı olan sülfat maddelerinin olmadığını anlayabilmek için ilk olarak yapmanız gereken şey içeriğine bakmak olmalıdır. Eğer ürünün içeriğine baktığınızda SLS veyahut SLES maddelerini görüyorsanız üründe tuz var anlamına gelir. Bunun yanı sıra bir diğer yol ise şampuanı kullanmak olabilir. Eğer şampuan köpürürse içerisinde tuz olduğu anlaşılır. Çünkü SLS ve SLES maddeleri aynı zamanda oldukça köpüren kimyasallardır. Şampuanlarda tercih edilmesinin en büyük sebebi de genel olarak köpürmesidir. Çünkü birçok kişi köpürmeyen şampuanların saçlarını derinlemesine temizlemediğini düşünür. Bu yanlış bir düşünce şeklidir. Şampuanları köpürten kimyasallar saçlara zaman içerisinde kuruluk verir ve bu da farklı sorunlara sebep olabilir.

tuzsuz-sampuan-nasil-anlasilir

Tuzsuz Şampuan Faydaları Nelerdir?


Tuz içermeyen şampuanın faydaları arasında kabaran ve elektriklenen saçları kontrol altına almak bulunur. Saçı nem kaybından koruyarak bakımını yapar. Böylelikle elektriklenme sorunu ve kabarma problemi ortadan kalkmış olur. Saçların sağlıklı, canlı, ışıltılı görünmesini sağlar. Eğer saçınızın kabarmasından yakınıyorsanız tuzsuz şampuan kullanmaya başlayabilirsiniz. Saç derisi çok kuru olmamalıdır. Aynı zamanda çok yağlı da olmaması gerekir. Çünkü iki şekilde de saç köklerinden koparak dökülmeye daha eğilimli olur. Tuz içermeyen şampuan bu dengeyi sağlayarak saçın sağlıklı uzamasını destekler. Kafa derisinin nefes almasını sağlar. Sülfatsız şampuan kullanmaya başlayan kişiler etkisi ilk birkaç yıkamanın ardından görecektir. Çünkü saç derisini hızlıca toparlar ve etkisini hızlı gösterir. Saç tipinize uygun organik tuzsuz şampuanlar için sitemizi inceleyebilirsiniz. Kendinize uygun çeşidi seçtikten sonra kolayca satın alarak saçlarınızdaki değişime kısa sürede şahit olabilirsiniz. 

tuzsuz-sampuan-faydalari

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat