İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Sivilce İçin Sabun Önerileri
Sonraki Blog

Sivilce İçin Sabun Önerileri

Sivilceler pek çok kişinin şikâyetçi olduğu bir sorundur. Yastık kılıfını az sıklıkta değiştirmekten düzenli cilt bakımı yapmamaya kadar birçok farklı sebebi bulunur. Ciltte yağ salgılayan kanallar vardır. Salgılanan yağ tabakası düzenli olarak temizlenmediği takdirde gözeneklerde tıkanma gerçekleşmeye başlar. Tıkanan gözenekler şişer ve bakteriler ile enfeksiyon oluşumuna sebep olur. Sonuç olarak ortaya ağrılı ve irili ufaklı sivilceler çıkar. Bunun yanı sıra ergenlik dönemine girerken de ciltte sivilcelenme sorunu baş gösterebilir. Ergenliğe adım atılan dönemde sivilce problemi yaşanmasının temel nedeni de değişen hormonlardır. Bu tarz cilt sorunlarından kurtulmak isteyenler sivilcelere iyi gelen doğal sabun arayışına girmeye başlar. 

Hangi Sabun Sivilceye İyi Gelir?

Akne ve sivilce oluşumlarına etki eden birbirinden farklı sabun çeşidi bulunur. Doğal oldukları için sivilceye bağlı izleri gidermede de en iyi sivilce sabunu çeşitleri kullanılır. Hangisini seçerseniz seçin unutulmamalıdır ki sabunlar etkisini ancak düzenli kullanım sonrası gösterebilir. Her gün ya da çeşidine göre her hafta belirli günlerde uygun şekilde kullanarak kısa sürede cildinizin pürüzsüzleşmeye başladığını görebilirsiniz. Her cilt farklıdır ve özeldir. Dolayısıyla birine iyi gelen sivilce karşıtı sabun farklı birine iyi gelmeyebilir, aynı etkiyi gösteremeyebilir. Doğal sabunların alerji yapma olasılığı oldukça düşüktür. Yine de kimi kişilerin doğal bitkilere de alerjisi olabilir. Bundan ötürü düzenli kullanıma geçmeden ve tüm yüze sürmeden evvel bilek içinde ürünü test etmek olumsuz bir deneyim yaşanmasının önüne geçecektir.
 

Katran Sabunu

Katran sabunu bir diğer adıyla ardıç katranı sabunu olarak da bilinir. Geçmişi oldukça eskiye dayanır. Egzama gibi cilt rahatsızlıklarını yatıştırır. Aynı zamanda sivilce kurutan sabun çeşitlerinden biridir. Günde iki kere kullanılabilir. Sabah uyandıktan sonra cilt yüzeyinizde kalan yağı katran sabunu ile arındırabilirsiniz. Akşamları ise tüm gün cildinizin üzerinde biriken kirden kurtulabilirsiniz. Maske olarak da haftada belirleyeceğiniz bir gün kullanıma uygun olmaktadır.
sivilce-icin-sabun-onerileri-ardic-katrani-sabunu

Zeytinyağlı Sabun

Çok eski zamanlardan beri sofraların da vazgeçilmezi konumunda olan zeytinyağı sabunu ile de cilt için son dere etkili sabunlar arasında yer alır. Hangi sabun sivilceyi kurutur diye soranların imdadına da yetişen bu sabun düzenli kullanımla cildi canlandırır. Siyah noktaları da gidererek akne ve sivilce oluşumunun önüne geçer. Mevcut olan sivilceleri ise kurutarak cildi pürüzsüzleştirme etkisi gösterir. Köpürtülerek hem yüz hem de vücut sivilcelerini azaltmada kullanılabilir. 
sivilce-icin-sabun-onerileri-saf-zeytin-yagi-sabunu

Kükürt Sabunu

Eğer yağlı bir cilde sahipseniz sivilce yok eden sabunlar arasında yer alan kükürt sabununu kullanabilirsiniz. Kuru ve hassas ciltlerin daha da kurumasına sebep olabileceği için kullanılması pek tavsiye edilmez. Kullanılacaksa da kontrollü kullanmak ve hemen ardından uygun nemlendirici kremle neme doyurmak gerekir. Aksi takdirde sivilceleri kuruturken kuru ve hassas ciltlerde aşırı kuruluktan kaynaklı egzama sorunlarına yol açabilir. Temizleyici olarak kullanmak yerine haftanın iki günü akşamları maske olarak kullanımı daha uygun bir kullanım yöntemidir. 
sivilce-icin-sabun-onerileri-kukurt-sabunu

Bıttım Sabunu

Sarı ve yeşil renk seçenekleriyle bulunan bıttım sabunu cilt için en faydalı sabun çeşitleri arasında yer alır. Menengiç yapraklarından yapılan bu sabun düzenli kullanıldığında cildi canlandırarak pürüzleri giderir. Bıttım sabunu sivilce için nasıl kullanılır diye sorulduğunda bunun yanıtı tıpkı diğerlerinde olduğu gibi köpürterek şeklinde yanıtlanabilir. Islak yüze temizleyici maksatlı, kuru yüze maske maksatlı sürülebilir. Eğer cilt çok hassas değilse her gün kullanımı faydalı olabilir. 
sivilce-icin-sabun-onerileri-bittim-sabunu

Isırgan Otu Sabunu

Saçlara faydasıyla bilinen ısırgan otu sabunu sivilce ve sivilce lekeleri için kullanılacak sabunlar arasında bulunur. Ciltteki tüm kiri ve yağı kolayca cilt üzerinden atar. Tüm lekelerin açılmasına yardımcı olur. Bu yönüyle vücut kararmaları için de kullanılma imkânı sunar. Aknelerin oluşumunun önüne geçmekle kalmayıp yeni sivilce ve akne oluşmasının da önüne geçer. Tüm özellikleri sayesinde en sevilen sabunlar arasında yerini alan ve koruyan bir sabun çeşidi olmaktadır. 
sivilce-icin-sabun-onerileri-isirgan-otu-sabunu

Lavanta Sabunu

Lavanta sabunu kokusu ve sunduğu faydalarıyla asırlardan beri kullanılan bir sabundur. Geçmişte kırışıklıklarını gidermek isteyen kadınlar tarafından da kullanıldığı bilinir. Lavanta sabunuyla duş alındığında uykuya dalmayı kolaylaştırdığı da söylenenler arasındadır. Sivilce için lavanta sabununu her gün köpürterek cilde sürüp yıkamak kısa süre içerisinde sivilce ve lekelerinden kurtulmak adına son derece iyi bir seçimdir. Her gün ya da iki günde bir kullanılabilir. 
sivilce-icin-sabun-onerileri-lavanta-sabunu

Keçi Sütü Sabunu

Anne sütüne yakınlığıyla bilinen keçi sütü sabun versiyonuyla da sivilce ve aknelerle savaşmak için oldukça güçlü seçenekler arasındadır. Sürekli kullanıldığı takdirde izleri ve akneleri gidermekle kalmayıp cildin eşitlenmesine ve tek ton olmasına katkı sağlar. Bu etkileri görebilmek için her gün bir miktar keçi sütü sabununu sivilceli cilde sürüp bekletmek gerekir. Ardından cilt köpükleri emdiğinde durulama adımına geçilmelidir. Cilt sabunu emmeden yıkandığında etki süresi uzayabilir. 
sivilce-icin-sabun-onerileri-keci-sutu-sabunu

Çay Ağacı Sabunu

Antiseptik özellikli bir sabun olan çay ağacı sabunu hem kokusuyla hem de faydalarıyla gönüllere taht kuran sabunlardan biri olmayı başarmıştır. Eğer sivilce için sabun arıyorsanız çay ağacı sabununa şans verebilirsiniz. Fakat cildiniz yağlı değilse sürekli kullanımdan kaçınmak gerekir. Aksi takdirde cildi iyice kurutarak olumsuz etkilere sebebiyet verebilir. Bundan kaçınmak adına cilt tipinize göre sabun seçmeniz daha uygun olacaktır. Yağlı ciltler er iki günde bir sabah akşam bu sabunu kullanarak ciltteki yağ dengesini sağlayabilir.
Ciltler genel olarak kuru, normal, yağlı ve karma olmak üzere dört ayrı kategoriye ayrılır. Karma ciltler sivilce sorunu yaşıyorsa hem akneleri kurutan hem de kuru olan bölgeleri nemlendirecek bir sabun çeşidi kullanmalıdır. Kuru ciltler sivilce için sabun seçerken son derece dikkatli olmalıdır. Normal cilde sahip olan kişiler de sabunun kurutucu etkisini nötrlemek adına tıpkı kuru ve karma ciltler gibi sabunla cildi temizlemenin ardından uygun nemlendiriciyle gerekli nem dengesini sağlayabilir. 
sivilce-icin-sabun-onerileri-cay-agaci-sabunu

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat