İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Sarımsak Sabunu Faydaları
Sonraki Blog

Sarımsak Sabunu Faydaları

Sarımsağın genel sağlık sorunlarına iyi geldiği bilinmekle birlikte özellikle cilt problemlerinin çözümünde son derece etkili olduğu görülmüştür. Sarımsağın Saç dökülmesinden cildi güzelleştirmeye kadar birçok sağlık sorununda tedavi edici olarak ekstraktı kullanılır.

Günlük Cilt Temizliğinde Kullanılır

Özellikle Cilt bakımı ve ciltte yaşanan sorunlar her zaman konu olan ancak kalıcı çözümler üretilemeyen özel bir konudur. Cildin parlak ve sağlıklı görünmesi beslenmenin yanında cilde sağlık katabilecek ürünlerin de kullanımının etkili olduğu bilinen bir gerçektir. Bu anlamda cildin düzenli olarak temizlenmesi ve bakımını yapılması son derece önem arz eder. 
Dış kaynaklı tozlar, makyaj kalıntıları ve bazı mikroorganizmalar cilt sağlığını bozan etmenlerdir. Bu etmenlerin zararını ortadan kaldıran sarımsak sabunu cilt temizliğinde de gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Sedef Egzama Gibi Cilt Hastalıklarının Tedavisinde Etkilidir

Birçok kişinin hayatında karşılaştığı son derece inatçı olan sedef veya egzama tedavisi oldukça güç olan cilt hastalıklarıdır. Cilt hastalıklarının meydana gelme sebebi henüz tam olarak bilinemiyor. 
Bu noktada kullanılan ilaçlarında etkinliğinin hala araştırıldığı biliniyor. Sedef ve egzamanın tedavisinde kullanılan sarımsak sabununun, hastalığın durdurulması ve sonrasında tamamen yok olmasında etkin olduğu kullanıcılar tarafından ifade ediliyor.

Anti Bakteriyeldir

Bakteriler hayatımızın her alanında yer alan küçük canlılardır ve ilk fırsatını bulduklarında insan vücudunda çeşitli semptomlara neden olur. Bu semptomlar ile birlikte vücutta ciddi tahribatlar oluşur ve yaşam kaybına kadar üzücü durumlarla karşı karşıya kalınabilir. 
Bakterilerin tamamen yok edilmesi veya popülasyonunun azaltılmasında son derece önemli görevler üstlenen sarımsak sabunu kullanıcıların genel hijyeni sağlamasında rahatlıkla tercih ettikleri özel bir anti bakteriyeldir. Genel vücut hijyeni için kullanan ürün bakterilerin çoğalmasını önleyerek yok olmalarını sağlar.

Vücuttaki Yara Ve İltihapların Giderilmesini Sağlar

Vücuttaki yaralar canlıları savunma mekanizmasını zaafa uğratan önemli bir ayrıtıdır. Çünkü zararlı organizmaların tamamı canlı vücuduna açık yaralardan girer ve iltihap oluştur. 
sarımsak sabunu adeta bir kalkan görevi alarak bu yaraların dezenfeksiyonunu sağlar. Bu sayede yaralar kısa sürede iyileşir ve cilt sağlığı korunmuş olur. Açık yaraların korunması genel beden sağlığı açasından son derece önemlidir. 
Küçük bir yaradan kapılan enfeksiyon bir çok organın çalışmasını olumsuz etkileyerek kişiyi yoğun bakım hastası haline getirebilir. Bu nedenle alınacak basit önlemler ve bu durumlarda etkili olan ürünlerin kullanılması cilt ve beden sağlığı açısından son derece önemli bir husustur.

İçeriğindeki B Ve C Vitaminleri Sayesinde Cildi Besler

Vitaminler cildin temel yapı taşıdır. Vitaminlerin yeterince alınamadığı durumlarda ilk semptomlar ciltte görülür. Pullanma dökülme ve renk değişimleri vitamin eksikliğini işaret eden önemli bulgulardır. 
Sarımsak sabunu temel vitaminler arasında yer alan ve hücre yenilenmesinde ve bağışıklık sisteminde önemli görevler üstlenen b ve c vitaminini bünyesinde barındırdığından ilk kullanımda bile olumlu sonuçları görülecektir. 
Cildin sağlıklı görünmesinde önemli yeri olan b ve c vitaminleri başta olmak üzere diğer vitaminleri de barındıran ürün, kullanıcılar tarafından tam not alan ve kullanımı esnasında herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmayan özel bir formül olarak değerlendirilir.

Kırışıklıkları Azaltır

Kırışıklıkları temel nedeni hücrelerin enerjilerini kaybederek yıkım faaliyetlerini yoğunlaştırmasıdır. sarımsak sabunu tüm hücrelere gerekli olan vitamin ve enerjileri sağlayarak ciltteki hücrelerin hızla kendini yenilemesine katkı sağlar. Çevremizde yaşça büyük olan ancak bebek ancak yaşını göstermeyen adeta bebek yüze sahip birçok kişi görürüz. 
Cildin özel yapısını destekleyen ve ona sağlık katan ürünler kullanmak sağlık açısından akıllıca bir yaklaşım olacaktır. Bu nedenle özel formüle sahip bu üründen kullanan kişiler gerekli olan vitaminleri tam olarak alabilecek ve cilt sağlığını tam anlamıyla koruyabilecektir.

Saç Diplerini Besler Ve Dökülmesini Önler

Yaşın ilerlemesi, beslenme alışkanlıkları ve yaşanan travmalar saçların dökülmesinde ve saç derisinin sağlığınız bozulmasında son derece etkilidir. Saç ve saç derisinin kendine özel bir yapısı vardır ve bu yapı dış faktörlerden çok kolay etkilenir. 
Sarımsak sabunu öncelikle saç derisinin sağlığını koruyarak saçların dökülmenin önüne geçer. Saçların döküldükten sonra yerine geri gelmesi pekte beklenen bir durum değildir. Bu nedenle saçların dökülmeden önce önlem alınması ve dışarıdan saç dersini destekleyen ürünlerin kullanılması gerekir.

Saçın Beyazlama Sürecini Uzatır

Çoğu kişinin yaşının genç olmasına rağmen saçlarının beyazladığını görürüz. Saçların renk değişimine uğramasında her ne kadar genetik faktörler etkili olsa da, beslenme ve bazı vitaminlerin eksikliği saç renk pigmentlerinin işlevini olumsuz etkileyerek saçların beyazlamasına neden olabilir. İşte bu nokta kullanılan sarımsak sabunu ile pigmentlerin ve saç derisinin sağlıklı şekilde görevlerini yerine getirmesi sağlanarak saçların beyazlama süreci uzatılır.

Saçkıran Gibi Rahatsızlıkların Tedavisinde Kullanılır

Sarımsak sabunu aşağıdaki belirtilen rahatsızlıkların tedavisinde rahatlıkla kullanılır;
  • Saç kıran
  • Liken hastalıkları
  • Kepeklenme
  • Saç içinde oluşan siğiller
Saçlarda meydana gelen lokal dökülmeler oldukça can sıkıcı bir durumdur. Halk arasında saç kıran olarak bilinen bu hastalığın iyileşme süreci oldukça uzundur. Herkesin gördüğü ve bulaşıcı olduğu düşüncesiyle uzaklaştığı bu rahatsızlığa yakalanmak talihsiz bir durumdur. 
Gerek saç derisinin sağlığı gerekse saçların gür ve orijinal renginde görünmesini sağlayan bu sarımsak sabunu ile Saç kıran ve diğer saç dökülmelerinin önüne geçilebilir.

Kepek Oluşumunu Önler

Kepek oluşumu hemen her yaş gurubunda görülen ve saç derisinde sağlık problemi olduğunu gösteren önemli bir detaydır. Çoğu kişi bunu kullanan şampuana bağlarken çoğu kişide genetik faktörlerin kepek oluşumunda etkili olduğunu ifade eder. Kepek oluşumu esasında saç derisinin vücutta atılması hadisesidir. 
Bunun altında yatan neden de sağlıksız saç derisidir. sarımsak sabunu kendi özle doğal yapısıyla saç dersinde gözle görülür iyileşmeler sağlayarak kepek oluşumunu tamamen ortadan kaldırır. İlk kullanımda net şekilde görülen kepek azalması sonraki kullanımlarda tamamen ortadan kalkacaktır

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat