İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Keçi Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?
Sonraki Blog

Keçi Sütü Sabunu Nasıl Kullanılır?

Keçi sütü faydası kanıtlanmış bir süt çeşididir. Anne sütüne olan yakınlığıyla bilinir. Dolayısıyla içerisinden birçok vitamin ve faydalı bakteriler barındırır. Güzellik alanında kullanımı çok eski yıllara kadar dayanır. Geçmişte kadınlar daha güzel bir cilde sahip olmak adına keçi sütünden sabunlar üretmeye ve kullanmaya başlamışlardır. Zaman içerisinde faydaları gözle görülmeye başlandığında keçi sütü sabunları popülarite kazanmıştır. Doğal olmasıyla ön plana çıktığı gibi cilde etkileriyle de çok talep gören bu faydalarla dolu sabun çeşidi saf olarak keçi sütünden üretilir. Bazı firmalar üretim masrafını kısmak açısından içerisine farklı maddeler karıştırabilir. İçeriğine katılan yabancı kimyasal maddeler cilde zarar verebilir. Alerjik reaksiyon yaşamaya sebep olabilen bu durumdan korunmak gerekir. Bunun önüne geçebilmek adına sabun markasını araştırmak ve katkısız keçi sütü sabunu kullanmak önem arz eder. Aldığınız doğal sabundan maksimum faydayı görebilmek için doğru şekilde kullanım son derece önem teşkil eder. Peki, Keçi Sütü Sabunu nasıl kullanılır?

Keçi Sütü Sabununu Islatın ve Köpürtün

Öncelikle ambalajını düzgünce açtığınız sabununuzu akan su altında ıslatın. Sabunu ıslatırken bir yandan köpürtmeye başlayın. İki avucunuz içerisinde köpürtebileceğiniz gibi tek elinize sabunu alıp diğer elinizle üstünden de köpürtebilirsiniz. Arzu ederseniz bu işlemi yapmadan evvel cildinizi ıslatabilirsiniz. Veyahut yüzünüzü kuru tutarak da sabunu kullanabilirsiniz. Islak ciltte sabun daha iyi kayacağı için cilde yedirmek daha kolay olabilir. Tüm köpükleri cilde yedirmek temizliğin derinden olmasını sağlar. Bunu da cilt ıslakken yapmak daha kolay olacaktır. 
keci-sutu-sabunu-nasil-kullanilir-keci-sutu-sabununu-islatin-ve-kopurtun

Gözlerinizi Kapatın ve Yüzünüzü Dairesel Hareketlerle Ovalayın

Keçi ütü sabunu gözünüze kaçmasın diye gözlerinizi sıkıca kapattığınızdan emin olun. Köpüklü ellerinizi yüzünüzde dairesel hareket yaparak gezdirin. Çok bastırmamaya dikkat etmeniz daha faydalı olabilir. Tüm cilde köpükleri yedirmeniz sabundan maksimum verimi almanızı sağlayacak ufak bir püf noktası niteliğindedir. Artık eliniz yüzünüzün üzerinde kaymayacak dereceye gelmelidir. Ancak bu şekilde sabun cilde derinlemesine nüfuz edebilir. Eğer tam olarak köpükleri yedirmezseniz yine cildiniz temizlenecektir fakat gözeneklere tam manasıyla nüfuz edemeyeceği için aldığınız verim bir miktar düşebilir. 
keci-sutu-sabunu-nasil-kullanilir-gozlerinizi-kapatin-ve-dairesel-haraketlerle-ovalayin

Soğuk Su ile Durulayın ve Kurulayın

Sabunu tamamen absorbe eden cildinizi soğuk suyla iyice durulayın. Eğer sabunu kullanmadan evvel cildinizde suya dayanıklı maskara, fondöten ya da güneş kremi gibi çeşitli ürünler varsa tüm bunları farklı bir ürünle arındırmanız daha faydalı olacaktır. Zira makyajlı cilde uyguladığınız keçi sütü sabunu cildinizin gözeneklerine tamamen ulaşamayacağı için göstereceği fayda yalnızca normalin yarısı ya da daha azı şeklinde olabilir. Temiz cildinize yedirdiğiniz sabunu güzelce duruladıktan sonra temiz bir havluyla kurulayabilirsiniz. Bu adımda dilerseniz kullan at tarzı peçeteler de kullanabilirsiniz. 
keci-sutu-sabunu-nasil-kullanilir-soguk-su-ile-durulayın-ve-kurulayın

Nemlendirici ve Güneş Koruyucu Sürmeyi Unutmayın

İyice kuruttuğunuz yüzünüze dilerseniz tonik uygulaması yapabilirsiniz. Tonik, temizlenen cildin canlanmasına yardımcı olur. Bu adımda arzu ederseniz lavanta suyu ya da gül suyu gibi doğal sulardan da faydalanabilirsiniz. Toniklediğiniz cildinizi nemlendirme vakti geldi. Nemlendirici adımı yağlı ciltlerin dahi uygulaması tavsiye dilen önemli bir cilt bakımı adımıdır. Çünkü keçi sütü sabunu ile temizlediğiniz ve tonik sürdüğünüz yüzünüz yağdan kirden arındığı için gerilme hissine kapılabilir. Bu noktada da yüzünüze uygun nemlendirici kreminizi mutlaka kullanmanız gerekir. Eğer yağlı bir cildiniz varsa su bazlı nemlendirici krem kullanabilirsiniz. Kuru ciltler ise daha yoğun kıvamda nemlendirici kullanarak ciltlerinin nem dengesini sağlamasına yardımcı olabilir. 
Güneş kremi cilt bakımında olmazsa olmazlar arasında yer alır. Keçi sütlü sabun ile tertemiz olan cildiniz güneşin zararlı ışınlarından da korunmak ister. Mutlaka güvendiğiniz ve sevdiğiniz bir markanın güneş kremini her gün kullanmanız gerekir. Yaz aylarında kullanmak yeterli değildir. Kışın da güneşten gözümüzle göremediğimiz ışınlar yayılır. Bunlardan korunabilmek adına her mevsim güneş koruyucu kullanılması tavsiye edilir. Mineral filtreli olabileceği gibi kimyasal filtreli olarak da kullanabilirsiniz. Dilerseniz hem mineral hem de kimyasal filtreli formunu da tercih edebilirsiniz.
gunes-kremi-ve-nemlendirici-surmeyi-unutmayin

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat