İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Himalaya Tuzu Sabununun 7 Faydası
Sonraki Blog

Himalaya Tuzu Sabununun 7 Faydası

 

  • Cildi Derinlemesine Temizler 
Himalaya tuzu sabunu başta cilt sağlığı olmak üzere birçok şeye faydalı olduğu bilinmektedir. İçerisinde bulundurduğu yoğun mineraller sayesinde cildinizi temizler ve ciltte bakteri oluşumunu engeller. Himalaya tuzu sabunu içerisinde yaklaşık 80'e yakın mineral  bulundurmaktadır. Bu mineraller sayesinde de cildi sadece temizlemekle kalmaz aynı zamanda nemlendirir ve cildi besler. 
  • Cildin Üstündeki Ölü Derileri Temizleyerek Cildi Rahatlatır 
Cildimiz sürekli kendini tazelemektedir ancak bu tazeleme hızı bazen değişmektedir. Himalaya tuzu sabunu cildin tazelenmesine hızlandırır ve bu tazeleme esnasında ciltte oluşan ölü derileri hızlıca temizleyerek cilde canlı görünümünü kazandırır.
  • Sivilce Akne Gibi Cilt Bozukluklarının Giderilmesinde Etkilidir
Özellikle ergenlik döneminden büyük problemlerinden olan sivilce ve akne gibi sorunlarda Himalaya tuzu sabunu etkisini kanıtlamıştır. Sivilce ve akne oluşumunu engellediği gibi var olan sorunların da hızlıca çözülmesini sağlar.
  • Cildin Ph Dengesini Düzenler 
Mineralli yapısı sayesinde cildi rahatlatan Himalaya tuzu sabunu aynı zamanda cildimizin pH dengesini düzenleyerek güzel görünmesini sağlar.
  • Kaşıntı ve Kızarıklık Gibi Dermatolojik Sıkıntıların Tedavisinde Kullanılır 
Himalaya tuzu sabunu mantar, kaşıntı ve kızarıklık gibi deri hastalıkları tedavisinde de kullanılmaktadır.  Düzenli kullanım sayesinde bu dermatolojik sıkıntıları kolay bir şekilde çözmektedir. 
  • Ter Kokusu Oluşmasını Önler 
Bazı kültürlerde yeni doğan bebeklerin doğal tuzlarla tuzlanmakta olduğu bilinmektedir. Bunun amacı bebeklerdeki kötü kokuyu engellemektedir. Bu uygulamanın ne kadar doğru olduğu tartışılmaktadır fakat burada bilinmesi gereken Himalaya tuzunun kötü kokuları engellediği konusunda sahip olduğu etkisidir. Günlük hayatın temposunda ve sıcak yaz günlerinde insanları en çok rahatsız eden ter kokusudur. Bu koku yüzünden sosyal hayatımız maalesef olumsuz etkilenmektedir. Himalaya tuzu sabunu düzenli kullanıldığında ter kokularının önüne geçmektedir. Vücut doğal terleme tepkisini vermeye devam etmektedir fakat bu ter rahatsız edici herhangi bir koku yaymamaktadır. Bu da vücudun doğal dengesini koruduğu anlamına gelir.
  • Kepek Oluşumunu Engeller
Himalaya tuzu sabunu içerisinde bulunduğu bulundurduğu 70’i aşkın mineral sayesinde sadece cilde değil saçlara da fayda sağlamaktadır. Özellikle saçlardaki kepeklenme problemi için kullanılabilir. Saçınızı Himalaya tuzu sabunuyla yıkadığınızda beyaz kabuklanmaların kaybolduğunu göreceksiniz.  Ayrıca saçları beslediği için daha gür ve dolgun bir saça sahip olmanızı sağlayacaktır.

Himalaya Tuzu Sabun Nasıl Kullanılır?

Himalaya tuzu sabunu diğer sabunlara göre yapısı gereği biraz daha serttir. Bu sert yapısından dolayı ıslatılarak uygulanması gerekmektedir. Cildimizi ve saçlarımızı önce su ile yıkayıp ardından sabunu kullanarak ortalama 3-5 dakika bu şekilde beklemek gerekir. Daha sonra yine su ile cildin ve saçların durulanması gerekir. Himalaya tuzu sabunu normal sabunlarla birlikte kullanmak yerine ayrı kullanılmalıdır. Sabunun etkisini ve faydalarını görebilmek açısından tek başına kullanımı önemlidir.

 

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat