İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Güneş Kremi Faydaları Nelerdir?
Sonraki Blog

Güneş Kremi Faydaları Nelerdir?

Güneş kremi cildi UVA ve UVB ışınlarından korumak amaçlı kullanılan krem çeşididir. Yazın özellikle deniz ve havuzda herkes tarafından kullanılan güneş kremleri, yalnızca yazın değil her mevsim kullanılması gereken önemli cilt bakım ürünleri arasında yer alır. Çoğu kişi sonbahar ve kış aylarında güneş için özel bir ürün kullanmayı saçma bulur. Fakat bu çok yanlış bir düşüncedir. Hangi mevsim olursa olsun güneş ışınları gelmeye devam eder. Güneş kremleri 30 faktör, 50 faktör ve 90 faktör şeklinde bulunabilir. Kışın 30 faktör kullanmak yeterli olacaktır. Yaz aylarında ise güneşin kavurucu etkisi daha fazla olduğu için en azından 50 faktörlük olarak kullanılabilir. Dört mevsim cildi güneşin zararlarından korumanın faydaları uzun vadede azımsanamayacak şekildedir. 

Zararlı Işınlardan Korur

Güneş ışınlarında deri tarafından emilen ultraviyole ışınlar bulunur. Bu ultraviyole ışınlar UVA ve UVB olarak nitelendirilir. Bu tip ışınlar kırışıklıkların oluşmasına sebep olur. Etkisi yalnızca kırışıklık oluşturmakla sınırlı değildir. Cildin bariyerini bozduğu için zamanla kansere sebep olabilir. Güneş kremi kullanmak zararlı güneş ışınlarının cilt tarafından emilmesini engeller. Cildin daha sağlıklı olmasını sağlar. Yaşlanma belirtilerini geciktirir. 
zararli-isinlardan-korur

Cilt Kanseri Riskini Azaltır

Ultraviyole ışınlar zamanla cilt tarafından emilerek bariyeri bozduğu için cilt kanseri riskini arttırır. Fakat her gün güneş kremi kullanıldığında cilt kanseri riski azalabilir. Cildin kötü ışınları emmesinin önüne geçileceği için geçen zaman içerisinde bu gibi olumsuzlukların yaşanma riski azalır. 
kanser-riskini-azaltir

İnce Çizgi ve Kırışıklıkları Önler

İnce çizgilerin oluşmasının sebeplerinden biri ilerleyen yaşla beraber güneştir. Her ne kadar sağlık için güneşe ihtiyacımız olsa da zararlarından korunmak için de önlem almak gerekir. Belirli aralıklarla tazelemek üzere güneş kremi kullanmak cildin kırışmasını engeller. İnce çizgi görünümü minimum seviyede oluşur. 
ince-kirisiklik-ve-cizgileri-azaltir

Güneş Yanıklarına Engel Olur

Güneş yanıkları zararlı güneş ışınları yüzünden oluşur. Bundan korunmanın tek yolu koruyucu krem kullanmaktır. Güneş yanıkları sonrasında kalıcı lekelere de sebep olabilir. Bu kimsenin hoşuna gitmeyecek bir şeydir. Dolayısıyla yanık oluşumundan sakınmak adına mutlaka krem sürmek gerekir.
gunes-yaniklarini-onler

Cildin Nem Dengesini Korur

Güneş kremleri cildi nemlendirir. Cildi nemlendirmek için özel olarak üretilen nemlendiriciler kadar olmasa da güneş kremleri de ciltteki nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olur. Neme doyan cilt daha geç kırışır ve yaşlılık belirtilerini daha geç yaşar. Özellikle yaz aylarında yağlı ciltler nemlendiricilerden şikâyetçi olabilir. Yağlı cilde sahip kişiler yaz aylarında nemlendirici kullanmadan güneş kremleri sayesinde yeterli neme sahip olabilirler.
cildin-nem-dengesini-korur

Cilde Elastikiyet Kazandırır

Güneş kremleri kuruluğu engellerken cilt elastikiyet kaybını da önlemeye yardımcı olur. Nemlendirme etkisiyle cildin daha esnek olmasını sağlar. Esnek cildin kırışma süresi daha geçtir. Yani bunu yaşlanma süresi olarak da düşünmek yanlış olmayacaktır. Bu şekilde bakıldığında elastikiyeti artan cilt sayesinde daha dolgun ve daha genç bir cilde kavuşulmuş olur. 
cilde-elastikiyet-kazandirir

Parlak Bir Görünüm Sağlar

Herkes cildinin canlı ve parlak görünmesini ister. Doğal ve sağlıklı parlaklık için düzenli güneş kremi kullanmak hem oldukça kolay hem de son derece sağlıklı bir yöntemdir.  Düzenli olarak kullanıma önem verildiği takdirde cildin hem tek renk olmasına hem de parlak görünmesine yardımcı olur. Güneş kremi ile parlak bir cilt elde etmek için mutlaka yaz kış kullanmaya özen göstermek gerekir.
parlak-bir-gorunum-saglar

Yaşlanmayı Geciktirir

Sürekli güneş kremi kullanmak çevresel faktörlerin yol açtığı yaşlandırma sürecini hafifletir. Yani dolaylı yoldan yaşlanmayı geciktirir. Yaşlanmanın en büyük sebeplerinden biri korunulamayan güneş ışınları olmaktadır. Kişi her mevsim güneşten korunmaya önem verdiği takdirde yaşlanma belirtilerini geciktirir. 
yaslanmayi-geciktirir

Kanser Riskini Azaltır

Güneşe uzun süre maruz kalındığı zaman özellikle ilerleyen yaşlarda kanser riski ortaya çıkabilir. Güneşten korunmak bu açıdan da önem arz eder. Güneş ışınlarından sakınmak ve deriye nüfuz etmesini önlemek ultraviyole ışınlardan korunmak demektir. Bu da kanser riskini azaltan bir durum olarak belirtilir.  
cild-kanseri-riskini-azaltir

Cilt Rengini Sabit Tutar

Cilt rengi güneşe fazla maruz kaldığında koyulaşabilir. Çoğu zaman da leke bırakmak suretiyle kötü bir görünüme yol açabilir. Bundan korunmak adına yine güneş kremi kullanmak gerekir. Bu sayede cilt renk tonu sabit kalır. Lekeler varsa da zamanla güneş kremi sayesinde açılmaya başlayabilir. Böylece geçen zaman sayesinde tek renk ve eşit bir cilt tonuna sahip olunur.
cilt-rengini-sabit-tutar

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat