İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Defne Sabunu Faydaları Nelerdir?
Sonraki Blog

Defne Sabunu Faydaları Nelerdir?

En değerli doğal sabun çeşitleri arasında yer alan defne sabunu, adeta bir şifa kaynağıdır. Yüz temizliği ve güzelliği için tercih edildiği kadar beden ve saç için de kullanan oldukça fazla kişi vardır. Defne sabunu defne yaprağının yağından elde edilir. Özellikle saçlarındaki kepekten rahatsızlık duyanlar duşta şampuan olarak bu sabunu kullanmayı tercih ederler. Ayak ve tırnak mantarı sorunundan muzdarip olanların da yardımına yetişir. Yediden yetmişe herkes doğal defne sabunu kullanabilir. Bebeklerin pişik sorununu çözdüğü de bilinmektedir. Kepeğe iyi geldiği gibi saçların daha güçlü olmasına da katkı sağladığı için saçlarının daha gür olmasını isteyen herkes güvenle sabun kullanır. Saç için defne sabunu nasıl kullanılır diye oldukça merak edilir. Öncelikle saçlar saf suyla durulanır. Ardından sabun köpürtülerek direkt olarak saçlara uygulanır. Masaj yaparak saçın her bir kısmına iyice yedirilir. İlk zamanlarda sabunla yıkanmaya alışık olmayan saçlar sertleşme gösterebilir. Fakat ilerleyen yıkamalarda saçların defne sabununa alıştığını ve yumuşadığını gözlemleyebilirsiniz. Kostik oranı fazla olan doğal olmayan sabunlar cildinize de saçlarınıza da oldukça zarar verir. Çeşitli alerjik reaksiyonlar yaşamınıza sebebiyet verebilir. Mutlaka doğal içerikli sabun almanız gerekir. Defne sabunu yüze nasıl uygulanır diye merak edilebilir. Maske olarak uygulamak isteyenler haftanın belirli bir günü sabunu köpürterek kuru yüzüne sürüp bekletebilir. Yaklaşık on dakika kadar yüzde bekleyen sabun ciltteki lekeleri açmaya yönelik çalışır. Bol suyla durulanıp cilt temizlenmelidir. Düzenli kullanımda defne bitkisi sabunu kullandığınız alana yönelik çeşitli yararlar sağlar. Defne sabunu faydaları nelerdir sorusunu merak edenler için tüm katkılarını sırasıyla aktarmak daha doğru olacaktır.

Egzamaya İyi Gelir

Kronik bir cilt sorunu olan egzama oldukça kaşıntı yapan bir rahatsızlıktır. Özellikle kış aylarında havanın da kurumasıyla daha çok görülebilir. Egzamanın cilt yüzeyinde yer açtığı pul pul dökülme ve kaşıntı problemini gidermek için defne sabunu kullanılabilir. Gün aşırı ya da belirli günlerde düzenli olarak sabunla bölgeyi temizlemek düzenli kullanımın ardından egzamanın etkilerini azaltacaktır. Sabırla devam edildiğinde ise cildin oldukça iyi bir noktaya geldiğini gözlerinizle görebilirsiniz. 

defne-sabunu-faydalari-nelerdir-egzamaya-iyi-gelir

Ayak Mantarının Tedavisinde Kullanılır

Ayak mantarı günümüzde yaygın bir rahatsızlıktır. Daha çok ayakları saatlerce ayakkabının içinde havasız bir şekilde kalan kişilerde gözlemlenir. Bazen de ortak kullanım alanlarından bulaşabilir. Örneğin havuz ya da hamam gibi yerlerde mantarlar çok rahatlıkla üreyebilir. Aynı şekilde ortak kullanılan terlikler de bu soruna sebep olabilir. Eğer bir şekilde ayak mantarına sahipseniz her akşam defne sabunuyla ayaklarınızı yıkamanız faydalı olabilir. Dilerseniz bir leğene ılık su koyup sabunu köpürtebilirsiniz. Bu leğenin içerisinde her akşam yarım saat kadar ayaklarınızı bekletebilirsiniz. Tedavinize ek olarak düzenli bir şekilde bu uygulamaya devam ettiğinizde ayaklarınızdaki düzelmeye şahit olabilirsiniz. 

defne-sabunu-faydalari-nelerdir-ayak-mantari-tedavisinde-kullanilir

Sivilce ve Aknelere Karşı Etkilidir

Cilt yeterli seviyede temizlenmediğinde akne ve sivilce gibi cilt problemleri gözlemlenebilir. Elbette birbirinden farklı birçok sebebi de söz konusudur. Herhangi bir nedenden ötürü ciltte sivilce sorunu yaşıyorsanız tüm akneler için defne sabunu kullanabilirsiniz. Cildinize dilerseniz sabah akşam iki kere olacak şekilde temizleyici olarak ya da haftanın iki günü maske olarak uygulayabilirsiniz. Sabah uyandıktan sonra uyguladığınız defne sabunu sonrası cildinizi güneşten korumak adına güneş kremi sürmeyi unutmamanız sivilcelerinizle verdiğiniz savaşta galip gelmenizi kolaylaştırabilir. Akşam cildinizi sabunla yıkadıktan sonra nemlendirici sürmeniz tavsiye edilir. 

defne-sabunu-faydalari-nelerdir-sivilce-ve-aknelere-karsi-etkilidir

Kaşıntıyı Önler

Defne sabunu kaşıntıya iyi gelen bir sabundur. Cildi rahatlatarak kaşıntıyı da gidermeye yardımcı olur. Bu faydasından yararlanmak duşunuzu defne sabunuyla almanız gerekir. Vücut kaşıntısının yanı sıra saç derisindeki kaşıntı için de defne kullanılabilir. Saçlarınız ve vücudunuz için aynı sabunu kullanabilirsiniz. Ayrı ayrı iki farklı kalıp almanız gerekmez. Dilerseniz öncelikle saçlarınızı yıkayıp ardından sabunu lifle köpürterek vücudunuza da kullanabilirsiniz. Maksimum faydayı görebilmek adına düzenli kullanılması gerektiğini unutmamak gerekir.

defne-sabunu-faydalari-nelerdir-kasintiyi-onler

Cildin Nem Oranını Dengeler

Nem bir cildin olmazsa olmazıdır. Eğer cildiniz nemsiz kalırsa kurur ve dökülmeler başlar. Aynı zamanda uzun vadede bu nemsizlik kişinin egzama gibi cilt sorunları yaşamasına sebebiyet verebilir. Nem için defne sabunu kullanmak çok iyi bir fikirdir. Çünkü defne yaprağı özü cildin nem dengesini sağlamaya yardımcı olur. Doğal olarak sahip olduğu bu etki sayesinde cildin ışıl ışıl olmasına da yardımcı olur. Ancak neme doyan bir cilt canlı ve ışıltılı görünebilir. 

defne-sabunu-faydalari-nelerdir-cildin-nem-oranini-dengeler

Cilt Lekelerine Karşı Etkilidir

Lekeler farklı sebeplerden ötürü ciltte kendini gösterebilir. Genel olarak kişilerde daha çok güneş lekeleri bulunabilir. Akne ve sivilceleri ile oynayan kişilerde bunların da izi bulunabilir. Tüm cilt lekeleri için defne sabunu kullanılabilir. Düzenli olarak kullanıldığında cilt yüzeyinde bulunan kararmaları gidererek cildin tek renk olmasına ve ton eşitliğinin sağlanmasına yardımcı olur. 

defne-sabunu-faydalari-nelerdir-cild-lekelerine-karsi-etkilidir

Ciltteki Enfeksiyonu Temizler

Deride enfeksiyon oluşmasının farklı sebepleri bulunur. Genel olarak mantarlara ve bakterilere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bakterilerle savaşan defne sabunu cilt üzerindeki tüm enfeksiyonu gidermek için uğraşır. Her gün kullandığınız takdirde mantardan ve diğer tüm bakterilere bağlı gelişen rahatsızlıklardan kolayca kurtulmanıza yardımcı olur. Bu sayede siyah noktaları ve akneleri de gidermiş olur. Düzenli kullanmak cildin yağ dengesini sağlamasına ve kirlerin cildi terk etmesine katkı sağlar.  

defne-sabunu-faydalari-nelerdir-ciltteki-enfeksiyonlari-temizler

Vücuttaki Pişik ve Tahrişi Önler

Özellikle bebeklerde pişik sorununa sıklıkla rastlanır. Pişik için defne sabunu iyi bir yöntemdir. Bebeğinizin pişik bölgesini defne sabunu ile yıkamanız kısa süre içinde bölgenin iyileşmesine yardımcı olur. Bebek cildinin yanı sıra büyüklerin de cildinde tahriş oluşabilir. Tahrişin kötü etkisini azaltmak için de aynı şekilde defne sabunuyla bölge yıkanıp temizlenebilir. Kendiliğinden sahip olduğu antiseptik özellik sayesinde son derece etkilidir. Zamanla defne sabunu ile pişik ve tahrişlerin azalarak geçtiğini görebilirsiniz. 

defne-sabunu-faydalari-nelerdir-pisik-ve-tahrisi-onler

Saç Derisini Güçlendirir

Saçların kopması ve dökülmesi günümüzün en büyük şikâyetleri arasındadır. Kişinin saç derisini güçlendiren defne sabunu saçların dökülmesini azaltmada etkili bir üründür. Saç derisinde bulunan kabuklanmaları ve yaraları da geçirerek tertemiz ve canlı saçlara sahip olmanıza yardım eder. Eğer vitamin eksikliği ya da herhangi bir rahatsızlıktan ötürü değilse saç dökülmelerinizin de azaldığını gözlemleyebilirsiniz. 

defne-sabunu-faydalari-nelerdir-sac-derisini-guclendirir

Kepeğe Karşı Etkilidir

Saçta kepeklenme saç diplerinde derinin dökülmesiyle oluşan bir durumdur. Kendiliğinden oluşabildiği gibi kimi zaman yanlış şampuan seçiminden kaynaklı olarak da gelişebilir. Saçlarda pullanma olarak da kendini gösterebilir. Duşa her girdiğinizde defne sabunu kullanarak kepek sorununuzu hafiflete bilirsiniz. Saç derisini derinlemesine arındırdığı için kepek oluşumunun önüne geçer. Bu sayede tertemiz saçların keyfini rahatlıkla yaşayabilirsiniz. Hücre yenileme özelliği sayesinde kafa derinizin hava aldığını ve yenilendiğini hissedebilirsiniz. 

defne-sabunu-faydalari-nelerdir-kepege-karsi-etkilidir

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat