İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Çörek Otu Sabunu Faydaları Nelerdir?
Sonraki Blog

Çörek Otu Sabunu Faydaları Nelerdir?

Çörek otu birden fazla faydasıyla bilinir. Geçmişten günümüze nesillerdir faydaları aktarılır. Uzmanlar tarafından da tüketilmesi sıklıkla tavsiye edilen çörek otu sabunu ile de hem temizlik sağlar hem de cilde birçok farklı fayda sunar. Aynı zamanda saçların da cansız görüntüsünü almak ve yumuşatmak için son derece etkili bir çözümdür. Sağlıklı uzamasını desteklediği için de gözde olan sabun çeşitleri arasındadır. Alerji söz konusu olduğunda da imdada koşan çörek otu ile birçok şikâyet adına çözüm bulabilir. Hem yüz hem de vücut ve saçlar için güvenle tercih edilebilen çörek otu sabunu faydaları nelerdir sorusu tüm kullanmak isteyenlerin aklında soru işareti olarak bulunur. Sizler için sağladığı tüm faydaları bütün içeriğiyle detaylıca sıralayalım.

Cildi Temizleyerek Pürüzsüz Bir Görünüm Sağlar 

Taptaze bir cilt herkesin hayalidir. Ciltteki fazla sebumdan arındırma sağlayan Çörekotu Sabunu cildi temizler ve daha pürüzsüz görünmesi için yardımcı olur. Sebum cildin ürettiği doğal bir yağdır. Fakat ciltten arındırılmadığı zaman gözenekleri tıkayarak sivilce ve siyah nokta oluşumuna sebep olur. Vücudun ürettiği yağın gözenekleri tıkamasını engelleyebilmek adına sabah ve akşam cildi arındırmak gerektiği bilinir. Bunu da doğal kaynaklı bir yolla yapmak istediğinizde en iyi seçenekler arasında olan çörek otu sabununu güvenle kullanabilirsiniz. İçeriğindeki değerli bileşenler sayesinde kısa sürede cildinizdeki donuk görüntüden kurtulabilirsiniz. Düzenli kullanımla beraber ışıldayan ve tertemiz olan bir cilde kavuşabilirsiniz. 
corek-otu-faydalari-cildi-temizler

Cildin Nem Dengesini Korur

Nem, bir cilt için olmazsa olmazlar arasındadır. Nemsiz bir cilt kuruyarak pul pul dökülür. Bu hem yüz hem de vücut için geçerlidir. Özellikle kışın vücut oldukça kurur ve ekstra nem takviyesine ihtiyaç duyabilir. 
sabunu olarak duşta çörek otu sabunu kullanmak oldukça doğru bir seçim olacaktır. En iyi fayda için lifle köpürterek tüm vücudunuza sürdüğünüz sabununuzu birkaç dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Nem kaybını azalttığı ve de normal sabunlar gibi teni kurutmadığı için cansız görünümden uzaklaşmanızı sağlar. Tenin kuru ve beyaz görünmeyip pürüzsüz olmasına yardım eder. 
corek-otu-faydalari-cildin-nem-dengesini-korur

Ayak Mantarı ve Ayak Yaraları İçin Etkilidir

Uçucu yağ çörek otu yağı sadece cilt temizliği için değil mantar gibi çeşitli enfeksiyonların tedavisi için de etkisi yüksek olan bir sabun çeşididir. Ayakların hava almamasından kaynaklı olarak gelişen ayak mantarı problemi için düzenli olarak çörek otu sabunu bakımı yapılabilir. Bir miktar kaba uygun sıcaklıkta su koyup içerisine sabunu köpürterek koyabilirsiniz. Haftada birkaç gün yarım saat kadar ayaklarınızı sabunlu suda bekleterek ayak mantarı sorununuzu zamanla hafifletebilirsiniz. Mantar inatçı bir rahatsızlık olduğu için uygulamayı sabırla yapmak son derece önemlidir. 
corek-otu-faydalari-ayak-mantari-ve-yaralari-icin-etkilidir

Ayak Kokusunun Giderilmesinde Yardımcı Olur

Ayak kokusu tıpkı ayak mantarı gibi hijyen eksikliği ya da ayakların uzun süre ayakkabı içerisinde havasız kalmasından kaynaklı olarak gelişebilir. Bu gibi durumlarda da yine çörek otu sabunu ile ayak bakımı sağlayabilirsiniz. Sabunla ayaklarınızı düzenli bir şekilde yıkadığınızda oluşan bakteriler yok olduğundan ötürü kötü koku problemi de ortadan kaybolur. Dilerseniz yorucu iş günlerinin ardından akşam sıcak suya koyduğunuz çörek otu sabunu ile ayaklarınızı dinlendirebilirsiniz. Yorgunluğunuzla beraber kötü ayak kokularından da bu rutinle kolayca kurtulabilirsiniz. 

Anti Bakteriyeldir

Mikrop karşıtı yani anti bakteriyel özellik barındıran çörekotu sabunu çeşitli bakterileri yıkadığınız alandan uzaklaştırır. Örneğin sivilcelerinizden yana başınız dertteyse düzenli bir şekilde çörek otu sabunu maskesi yaparak bunun önüne geçebilirsiniz. Akne ve sivilcelerin oluşma sebebi gözeneklerde biriken sebum ve kir gibi şeylerdir. Düzenli olarak cildinizden bu kirleri arındırdığınızda akne ve sivilcelerden de kurtulabilirsiniz. Maske uygulamasını belirleyeceğiniz günlerde yapabilirsiniz. Elinizde köpürttüğünüz sabunu kuru yüzünüze tamamen yedirene kadar masajla uygulayıp ardından ılık suyla derinlemesine yıkayabilirsiniz. Bu sayede gözeneklerinizin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olmuş olursunuz. 
corek-otu-faydalari-anti-bakteriyeldir

Saç Dökülmesine İyi Gelir

Saç dökülmesi saç köklerinin güç kaybetmesiyle oluşabilen bir durumdur. Çörek otu yağı saç köklerinin güçlenmesine yardımcı olur. Eğer hastalıktan ya da vitamin eksikliğinden kaynaklı bir saç dökülmeniz yoksa mevsimsel saç dökülmesi çörekotu sabunu ile çözülebilir. Her duşta olmasa da en azından haftada iki ya da üç kere saçlarınızı bu sabunla köpürtüp bir süre beklettirseniz belli süreden sonra saç köklerinizin güçlendiğine şahit olabilirsiniz. Saçlarınız alıştıktan sonra her duşta çörek otu sabunu şampuan olarak kullanabilirsiniz. Saçlarınızın dolandığını düşünürseniz sabundan arınan saçlarınıza kem sürerek bu sorunun önüne geçebilirsiniz. 
corek-otu-faydalari-sac-dokulmesine-iyi-gelir

Alerjilerde Etkilidir

Cilt yüzeyinde alerjiye bağlı olarak gelişebilen kaşıntı, kabarıklık gibi rahatsızlıkları çözebilmek ve cildi rahatlatabilmek adına çörek otu sabunu kullanılabilir. Bazı ciltler son derece hassas olduğu için çok sık reaksiyon gösterebilirler. Yüz ve vücut bölgesinde gelişen alerjik reaksiyonlar can sıkıcı bir hal almadan evvel çörek otu sabunu ile bu sorunu hafifletebilirsiniz. Düzenli olarak kullanabileceğiniz gibi alerji durumu kendini gösterdiğinde de bölgeyi rahatlatması amacıyla bölgenin üzerine sürüp yıkayabilirsiniz. 
corek-otu-faydalari-alerjilerde-etkilidir

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat