İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Cilt Serumu Ne İşe Yarar?
Sonraki Blog

Cilt Serumu Ne İşe Yarar?

Cilt serumları en etkili cilt bakım ürünlerinden biridir. Sabah ve akşam olarak günde iki kere temiz cilde uygulanmalıdır. Dermal tabaka denen derinin alt tabakasına kadar nüfuz eder. Cildin ihtiyacına uygun bir cilt serumu kullanmak sağlıklı bir cilde kavuşmanın hızlı yollarından biridir. Her cilt tipi ve sorununa ayrı olarak serum geliştirilmiştir. İçeriğinde mineraller, faydalı asitler ve vitaminler bulunur. Bu faydalı ve onarıcı içerikleri sayesinde hücre yenilenme hızını destekler. Böylece zamanla daha dinç ve sağlıklı bir yüze kavuşmuş olursunuz. Cilt serumu kullanırken sabırlı olmak gerekir. Genellikle ilk kullanımdan sonra farkı görmek isteyenler bu sonucu alamadıklarında serumların faydalı olmadığını belirtir. Oysa bir serumun faydalarını görebilmek için minimum 1 ay kadar kullanmak gerekir. Yaklaşık 30-45 gün aralığında cilt bakım serumu etkisini gözle görülür seviyede göstermeye başlar. Kimi ciltlerde bu süre 2 aya kadar çıkabilir. 

Cilt Serumu Ne Zaman Kullanılmalı?

Cilt bakım serumu kullanmak için belirli bir yaş yoktur. Fakat çok genç ciltlere tavsiye edilmez. Tercihen 20’li yaşlardan itibaren cildi destekleyecek hafif yapılı serumlar kullanılabilir. Yaş ilerledikçe yüzün ihtiyacına göre serum da değişmelidir. Belirli bir yaş belirtmek doğru olmaz çünkü cildi geçen yıllarla beraber yaşam stili de erkenden yıpratabilir. Örneğin sürekli alkol, sigara kullanan biriyle nadiren kullanan ya da hiç kullanmayan birinin cildi mutlaka farklıdır. Uyku düzeni, stres dâhil cilt elastikiyetini etkileyen birçok farklı olumsuzluk vardır. Eğer ekstrem bir durum yoksa 25 yaşından itibaren cildi güçlendirici etkide serumlar kullanılabilir. Güçlendirici cilt serumları kırışıkları geciktirmede etkili bir rol oynar. Daha ileri bir yaş olan 30’lu yaşlarda ise kırışıklıklar artık gözle görülür seviyeye gelmiş olabilir. Bu yaşlarda sıkılaştırıcı cilt serumu çeşitleri kullanmak gerekir. 40’lı yaşlara gelindiğinde canlandırıcı yüz serumları ile kırışıklık karşıtı serumlar bir arada kullanılabilir. Canlandırıcı ürünler ciltteki donukluğu alır. Sabah rutininde kullanılması daha doğru olabilir. Gece uyurken cilt kendi kendini onarmaya çalışır. Bu sebepten dolayı kırışıklık için cilt bakım serumları akşam rutininde kullanıldığında cilde daha fazla etki edebilir. 

cilt-serumu-ne-ise-yarar-ne-zaman-kullanilmalı

Cilt Serumu Faydaları Nelerdir?

  • Yapısal olarak cildin en alt tabakasına ulaştığı için cilt üzerinde oldukça hızlı etki gösterir.
  • Diğer cilt bakım ürünlerine nazaran cildi daha fazla nemlendirir.
  • Cildin canlanmasına ve gözeneklerin sıkılaşmasına katkı sağlar.
  • Mevcut lekeleri iyileştirmekle beraber yeni leke oluşumunun önüne geçmeye çalışır.
  • Cildin nefes almasını arttırır.
  • Cildi besler ve kırışıklıkların önüne geçer.
  • Siyah noktaların azalmasına yardımcı olarak cildin daha temiz olmasını sağlar.
  • Akne ve sivilce oluşumunu engellemeye çalışır.
  • Cildin onarılmasını sağlar.
  • Daha parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşmayı destekler.

   Cilt bakım serumu faydaları oldukça geniştir. Burada en önemli nokta cildin ihtiyacını bilip ona göre bir seçim yapmaktır. Kuru ciltlerin en önemli ihtiyacı nemlenmektir. Bu cilt tipindeki kişiler nemlendirme özellikli yüz bakım serumu kullanarak kırışıkların oluşumunu geciktirebilir. Yağlı ve karma ciltler gözenek sorunu yaşayabilirler. Geniş gözenekler için cilt bakım serumları bu soruna özel geliştirildiklerinden en iyi faydayı sağlar. Güneş ya da yanık gibi çeşitli lekelere sahip olanlar leke karşıtı cilt serumu kullanabilir. Cilt serumu nasıl kullanılmalı diye soranlar için bunu da açıklamak gerekir. Serumlar mutlaka temiz cilt üzerine sürülmelidir. Cilt serumu başlığı yüzle temas ettirilmemeli, temiz parmaklara 3 damla kadar damlatılarak tüm yüz ve boyna yedirilmelidir. Serumlar yapıları gereği hızlıca emilir. Dolayısıyla nemlendirme adımına geçmek için dakikalarca beklemeye gerek yoktur. Nemlendirme etkili serumlardan sonra da nemlendirici krem kullanmak gerekir. Çünkü kremler cilt yüzeyini nemlendirirken serumlar cildin alt tabakasını nemlendirir. İkisinin de amacı nemlendirmek olsa da etki alanları farklıdır. 

cilt-serumu-ne-ise-yarar-cilt-serumu-faydalari-nelerdir

Cilt Serumu Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Cildin ne istediğini iyi bilmek gerekir. Bunu bilmeden doğru içerikli ürün almak zorlaşır. Serumlar sabah akşam kullanılabilir. Cilde göre sabah ayrı bir serum, akşam ayrı bir serum sürülebilir. Üründen fazla miktarda kullanmak cildin sivilcelenmesine sebep olabileceği için aşırıya kaçılmaması tavsiye edilir. Eğer gündüz rutininde kullanılıyorsa güneş kremi kullanmak gerekir. Yaz ya da kış, mevsimi ayırt etmeden mutlaka güneş kremi sürülmelidir. Çünkü cilt serumları cildi onarırken güneşin zararlı ışınlarına daha duyarlı bir hale getirir. Serum kullanılmadığında da güneşten korunmak çok önemlidir. Bu yeni cilt lekelerinin oluşmasını engellemekle beraber serumun da işlevini en iyi şekilde yapmasını destekleyecektir. 

cilt-serumu-ne-ise-yarar-dikkat-edilmesi-gerekenler

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat