İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Bıttım Sabunu Faydaları Nelerdir?
Sonraki Blog

Bıttım Sabunu Faydaları Nelerdir?

Bıttım sabunu doğal olarak elde edilen bir üründür. Bıttım, Güneydoğu Anadolu’da yetişen özel bir fıstık türüdür. Bir diğer tabirle Siirt fıstığının aşılanmamış versiyonu denebilir. Anlam olarak da "yabani fıstık” manasına gelir. Kahverengi kabukları vardır. Bu sabun bıttım ve menengiç yağından elde edilir. Egzama, mantar gibi deri hastalıkları başta olmak üzere uzun zamandır cilt ve saç sağlığı için kullanılan doğal bir sabundur. Saçlardaki etkisi sadece kepeği gidermekle sınırlı değildir. Beyaz saçlar için de tercih edilen bıttım sabunu, birçok faydaya sahiptir. 

Saçlarınızı Besler ve Güçlendirir

Saç sağlığı söz konusu olduğunda akla ilk gelen bıttım sabunu olmaktadır. Saçları düzenli kullanımda gürleştirme etkisine sahiptir. Barındırdığı güçlü doğal içeriği ile saçlarınızın beslenmesine katkı sağlar. Koparak dökülmelerin önüne geçer. Kısa sürede bile saçları onardığı görülmüştür. Böylece daha sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmanızı destekler. Sürekli kullanımda dökülmeler tamamen kaybolabilir.
bittim-sabunu-faydalari-saci-besler-guclendirir

Saçlarınızın Su ve Yağ Dengesini Sağlar

Çabuk yağlanan saçlar birçok kişinin kâbusudur. Bıttım sabunu saçlarınızdaki fazla yağı alır. Kuruluk problemlerinin de önüne geçer. Saçları nemlendirme konusunda oldukça iyidir. Saçlarınızın yağlanma sürecini geciktirdiği için her gün yıkama âdetinden kurtulmanızı sağlar. Dolayısıyla saçınızdaki sağlıklı yağlardan da olmazsınız. Bu da saçın daha nemli ve daha sağlıklı olmasını sağlar. 
bittim-sabunu-faydalari-saclarinizin-su-ve-yag-dengesini-saglar

Saçlarınızın Sağlıklı Uzamasına Yardımcı Olur

Saçlar üzerindeki etkisi bitmeyen bıttım sabunu, aynı zamanda sağlıklı uzamayı da destekler. Saçlarını uzatmak isteyen kişiler düzenli kullanımda bıttım sabunu sayesinde uzun ve parlak saçlara sahip olabilirler. Bunun için her duşta kullanmak elzemdir. Fakat haftada maksimum 4 kere kullanılması önerilir. Zira her faydalı şey fazla ve gereksiz kullanımda zarar vermeye başlar. Bu sabun da haddinden fazla kullanıldığında kuruluğa yol açabilir. Dengeyi sağlamak gerekir.
bittim-sabunu-faydalari-saclarinizin-saglikli-uzamasini-saglar

Cildinizin Nefes Almasını Sağlar

Cilt üzerindeki toz, kir, yağ ve bakterileri uzaklaştırarak cildin nefes almasını destekler. Nefes alan cilt canlanarak daha duru bir görünüme kavuşur. Ayrıca bu durum siyah noktaları ve sivilceleri de azaltma etkisi yaratır. Çünkü bu tarz cilt problemlerinin de ana sebebi gözenekleri tıkayan kir ve yağ olmaktadır. Gözenekler bunlardan arındığında pürüzsüz bir hale gelmiş olur.
bittim-sabunu-faydalari-cildinizin-nefes-almasini-saglar

Varisler İçin Etkili Bir Çözümdür

Bacaklardaki toplardamarlar genişlediğinde varis oluşur. Yaşla beraber kişilerde varis oluşma ihtimali artabilir. Bununla beraber oldukça genç kişilerde de varis rahatsızlığı görülebilir. Özellikle sürekli ayakta olanlarda ya da sürekli oturanlarda oluşması daha kuvvetle muhtemeldir. Eğer varisleriniz varsa bıttım sabunu ile varislere masaj yapabilirsiniz. Böylece hem ağrılarınız hafifleyecek hem de zaman içinde varis görünümü iyileşecektir. Bunun için sabırlı olmanız gerektiğini unutmamalısınız.
bittim-sabunu-faydalari-varisler-icin-etkili-cozumdur

Cilt Hastalıklarının Önlenmesinde ve Tedavisinde Kullanılır

Bıttım sabunu mantar gibi çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. Egzama sorunu yaşayan kişiler bıttım sabununu günde 2-3 kez olacak şekilde kullandığında fayda göreceklerdir. Tedavi edici olan bu ürün cildi ferahlatırken zamanla egzama ve mantar sorunlarının da geçmesini sağlar. Bu etkiyi görmek için zaman gerekir. Çünkü egzamalar ve mantar hastalıkları hemen geçebilen rahatsızlıklar değildir. Bıttım sabunu kullanıldıkça zararlı mikroorganizmalarla savaşarak hem cildi rahatlatır hem de sorunun geçmesi için savaşır. 
bittim-sabunu-faydalari-cild-hastaliklarini-onleme-ve-tedavisinde-kullanilir

Düzenli Kullanımlarda Saç Çıkartma Özelliği Vardır

Haftada 2-3 kez kullanılan bıttım sabunu saçlara oldukça faydalıdır. Saçları gürleştirme özelliği vardır. Eğer gür olan saçlarınız seyrekleşmeye başladıysa bıttım sabunu ile eski görünümünüze kavuşabilirsiniz. İçinde barındırdığı değerli yağlar sayesinde saç köklerini besler ve onarır. Onarılan saçlar daha hızlı uzar. Seyrekleşen kökler ise güçlenir. Sabunu tek başına kullanabileceğiniz gibi duştan çıkmadan evvel şampuan sonrasında da kullanabilirsiniz. Fakat dikkat etmelisiniz, bıttım sabununu saça sürüp duruladıktan sonra herhangi bir başka ürün saça sürülmemeli. Dilerseniz şampuan kullanmadan sadece sabunla da duşunuzu alabilirsiniz. 
bittim-sabunu-faydalari-duzenli-kullanimda-sac-cikarma-ozelligi-vardir

Sivilce ve Akne Oluşumunu Önler

Antiseptik özellikler barındıran bıttım cilt yüzeyindeki aknelerle savaşır. Bakterileri yok ederek sivilcelerin kurumasına katkı sağlar. Bıttım sabunu sabah akşam kullanılmaya uygun bir sabun değildir. Akne kurutma ve siyah nokta giderme etkisini görmek için haftada iki kere maske gibi kullanmak yeterli olacaktır. Bunun için sabunu köpürtüp hafif nemli yüzünüze sürebilirsiniz. Köpükler yüzünüzde kuruduğunda yıkayarak sabunu ciltten arındırabilirsiniz. Hassas ciltler kuruyana kadar değil 2-3 dakika kadar bekletebilir. 
bittim-sabunu-faydalari-duzenli-kullanimda-sac-cikarma-ozelligi-vardir

Beyaz Saçları Güçlendirerek Siyahlaşmasını Sağlar

Bıttım sabununun saçları güçlendiren etkisinden bahsettik. Fakat faydası bununla sınırlı değil. Eğer beyazlar kendini göstermeye başladıysa sabunu her duşta kullanarak azalmasını sağlayabilirsiniz. Kendi içerişinde barındırdığı doğal yağ ve mineraller sayesinde saçları koyulaştırır. En iyi etki için beyazlar çıkmaya başlamadan kullanılabilir. Böylece saçların beyazlama süresi uzatılmış olur. Fakat saçlarınızda beyazlar çıkmaya başladıysa durumu iyileştirmek için de bıttım sabunu kullanabilirsiniz. 
bittim-sabunu-faydalari-beyaz-saclari-guclendirir-siyahlasmasini-saglar

Cildi Besler ve Yenilenmesini Sağlar  

Doğal vitamin ve faydalı yağ deposu olan bıttım sabunu cildi besler ve düzenli kullanımda hücrelerin yenilenmesini destekler. Her hafta bıttım sabun ile maske yapmak cilt elastikiyetinin artmasına katkı sağlar. Beslenen cilt neme doyduğu için kırışıklık oluşumu da azalmış olur. Cilde maske olarak uygulanabileceği gibi vücut için de temizleyici olarak kullanılabilir. Bıttım sabununun tüm faydaları için mutlaka düzenli bir şekilde ve ara vermeden kullanmak gerekir. 
bittim-sabunu-faydalari-cildinizi-yeniler

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat