İçeriğe Geç.
Önceki Blog
Şimdi Oku:
Alındaki Pütürler Nasıl Geçer?
Sonraki Blog

Alındaki Pütürler Nasıl Geçer?

Cilt Neden Pütür Pütür Olur?

Kuru ciltliler, alerjisi olanlar ve gözeneklerinde tıkanma olanlar alındaki pütürler nasıl geçer? sorusuna yanıt arıyor. Cilt kuruluğu önemsenmesi gereken bir meseledir. Önemsenmediği zaman çeşitli cilt problemlerini beraberinde getirir. Cildi nemli ve temiz tutmak önemli olduğu kadar kuruyan ve dökülme yapan cilt peeling uygulanarak ölü dokulardan temizlenmelidir. Yoksa pütürlenmenin yaşanılması kaçınılmazdır. Alerji faktörü de önem arz eder. Böyle bir durumda ciltteki pütürlerin rahatsız edici yönü artar.

Alerjinin sonlanması ve azalması için bu tarz durumlarda cilt doktorundan yardım alarak profesyonel ilaçlar kullanınız. Tıkanmış gözenekler ise cilt problemlerinin bir diğeridir. Bu tıkanıklılığa sebep olan etkenler; aşırı sebum salgılama, ölü hücrelerin gözeneklerde birikmesi, yetersiz kalan cilt bakımıdır. Ancak etkili bir cilt temizliği ile bu durumun önüne geçilebilir. Etkili cilt bakımını sağlamak içinde karbon içerikli ürünler tercih edilebilir. 

Tıkanmış gözenekler için bir başka alternatif ise vakumlu temizleme sistemleridir. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta, cihazın doğru şiddete ve doğru ayarlara getirilmesidir. Dolayısıyla bu gibi sebeplere bağlı olan alın pütürlerini gidermek, tamamen doğal ve bilinçli bir cilt bakımının sağlanması ile başarılı bir sonuca ulaşır.

Alındaki Pütürler Nasıl Geçer?

Alındaki ortaya çıkan pütürler doğrudan yüzde oluştuğundan oldukça rahatsız edici bir durum meydana gelir. Buna engel olmak için doğru bir cilt bakımı yapmak gerekir. Lanaturel, bütün cilt tiplerine uygun ve tüm cilt gereksinimlerine uygun şekilde üretilen çok sayıda temizleme ve nemlendirme ürününe sahiptir. İçinde bulunan doğal bileşenler sayesinde cildi kimyasallara maruz bırakmadan doğal esanslar ile cildi sağlıklı hâle getirir ve korur. 

Alında oluşan pütürler cilt üzerinde net bir biçimde görülebilen komedonlara en güzel örnektir. Ayrıca en net görülen diğer bölgeler, burun ve yanak civarıdır. Pütürlü görünüm ile karşılaşıldığında ilk önlem doğru ve doğal içerikli cilt temizleme ürünleridir. Lanaturel ürünleri doğal bileşenlerden oluştuğu için uygulanan kişide alerjiye ve döküntü gibi durumlara sebep olmaz. Ayrıca cildin sağlık alışkanlığını güvenilir bir yöntemle sürdürülmesini sağlar. Temizliğin diğer bir aşaması peeling noktasıdır. Cildi tahriş etmeden yapılan doğru bir temizliği mühimdir. Cilt sağlığını sürdürmede peeling adımı sayesinde sağlığa zarar vermeden ölü dokular atılır.

Alındaki pütürler bazen çeşitli sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Örneğin; karaciğer yağlanması, diyabet, obezite vs. pürüzler için önlem alınması gereken hastalıklar arasındadır. Böyle durumlara maruz kalmamak için doğru, düzenli ve dengeli bir beslenilmelidir. Günlük beslenme programı içeriğinde mutlaka beyaz et, sebze ve meyvelere yer verilmelidir. Vücutta yağ oranı arttıkça, cilt sorunları ortaya çıkabilir. Bununla da kalmaz organların doğru işlemesi aksayabilir. Böyle durumlar yaşamamak için gereken önlemler zamanında alınmalıdır. Vücuda normalden daha fazla gelen yağ miktarı organların işleyişlerini bozabileceği için cilt yüzeyinde sebum şeklinde meydana çıkması çok normaldir.

Alındaki Pütür Pütür Sivilceler İçin Tavsiyeler

Alındaki pütürleri yok etmek için uygulanabilecek bazı yöntemler şunlardır:

  • Cildi ölü dokulardan ve makyaj kalıntılarından kurtarmak için ikili ya da üçlü etkiye sahip olan cilt bakım ürünleri kullanılmalıdır. Ancak yüzde oluşan yağlı tabakayı almak için önce yağlanma karşıtı ürünler ardından diğer ürünler kullanılmalıdır.
  • Cilt bakım cihazlarının çeşitli seçenekleri vardır. Bunlar sayesinde ciltteki ölü dokudan kurulmak mümkündür.
  • Salisilik asit sayesinde ciltte etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Ancak bu aside karşı alerjisi ve hassasiyeti olmayanlar tarafından tercih edilmelidir. Asit sayesinde cilt yenilenir, parlar ve ölü derilerden arınır.
  • Kil, kahve ve kömür özlü tanecikli maskeler, cilt dokusunda peeling etkisi yarattığından cildin yenilenmesine yardım sağlar.
  • Bu bakımların tamamında cilt dokusunda biriken sebum düzeyini dengelenir ve cilt güzel bir temizlikten geçer.
  • Pütürlerin ortaya çıkmasına engel olmak için gözeneklerin tıkanması ve cilt temizliğine yönelik kullanılan malzemeler dokuyu daha sağlıklı bir görünüme kavuşturur.

Ayrıca ciltte meydana gelen pütürlü dokunun yok olması için temel olarak yapılması gereken dört faktör adım adım dikkat edilerek uygulanmalıdır. Bunlar;

  • Yeterli sıvı alımının sağlanması
  • Dengeli ve düzenli bir biçimde beslenme
  • Doğru cilt bakım ürünü seçimi
  • Çevre şartlarına karşı tedbir alma

Bütün bu adımlar eksiksiz uygulandığı zaman hem cildin sağlığı hem de bedenin sağlığı korunmuş olur ve ortaya çıkabilecek herhangi bir sorunun önüne geçilir. Cilt sorunları sadece lokal olarak etkilere sahip olmaz. Cilt yüzeyinde ortaya çıkan tüm belirti ve sorunlar vücuttaki organlar ile ilgili sorunlara işaret eder. Bundan dolayı yaşanan her cilt sorunu ihmal edilmeden detaylı analizi sağlanarak önlem alınmalıdır.

Sepet

Kapat

Sepetiniz Şu Anda Boş

Alışverişe Başla

Seçenekleri seçin

Kapat